Úvahy a inspirace pro řešení různých situací

Za všechno může...

3. 11. 2018 18:58
Rubrika: Společnost | Štítky: komunismus , EU , migranti , lide

... církev, komunismus, EU, migranti, Rusko, USA, zemanovci, babišovci, havlisti, Pražská kavárna...

.... a tak by mohl výčet "viníků" pokračovat do nekonečna.

Když se nad tím zamýšlím, vychází mi (a realita potvrzuje) že mnohé je o lidech:

Ve všech táborech se najdou lidé slušní, kteří věří, že právě jejich myšlenkový proud je nejvíce prospěšný, ale také kariéristé, kteří se neštítí snad ničeho.

I první komunisté byli původně křesťané. Bohužel měli špatnou zkušenost (pokrytectví, lhostejnost...) s křesťany a církví. Logicky hledali cestu spásnou hlavně pro ty, kdo byli na okraji společnosti a už neměli co ztratit. Spočívala hlavně ve zvýšení životní úrovně a dostupnosti vzdělání pro ty nejchudší. K veslu se však dostali kariéristé, kteří dali průchod k vyřizování osobních účtů (ať už s konkrétním člověkem nebo církví jako celkem) zejména v 50. letech.

Disidenti nesouhlasili se společenským systémem a nejeden z nich pocházel z rodiny, která už po generace budovala společnost jako velkopodnikatel nebo živnostník, a po roce 1948 jim byly majetky zabaveny, uzavřena cesta k zaměstnání s odpovídajícím vzděláním, i vzdělání samotnému. Takže logicky reagovali "rozvracením republiky". 

Dnes jsme zahlceni informacemi nejrůznějších myšlenkových proudů. Vznikají weby, aplikace, které nám mají údajně pomoci zorientovat se, které informace jsou pravdivé nebo naopak lživé. Jenže... i tyto programy vytváří lidé, kteří se kloní k určitému názorovému spektru... a jsou odněkud financováni/y.

Takže? Držme se selského rozumu, mějme na paměti, že každý má svůj důvod pro ten či onen úhel pohledu... a že skutečná realita může být úplně jinde či ji jako celek tvoří oba naprosto rozporuplné postoje.

 

Zobrazeno 3557×

Komentáře

JiKu

Milgramův experiment má jednu slabinu. Z jeho výsledku nelze rozpoznat ...

Je to celkem jedno. 80% to dá dohromady nebo v nezjistitelné kombinaci.
Důležité je, že 80% to otočí.
A 80%, to jsou normální lidé. Duševně zdraví.

Co z toho plyne?

Chci-li být osobnost - dobrý člověk, který kolečkem neotočí (JiKu nad 150V, protože přesně ví, jak které volty chutnají a fungují, neb si to již vícekrát ozkoušel na sobě), musím na sobě pracovat tak, abych se stal nenormální osobností.

Pokud se někomu ze signalistů zdá, že JiKu JE nenormální, je to výsledek cílevědomé snahy být nenormálním, neotočit více než na ..., ať si říká jakákoli autorita co chce.

Kdo se bláhově domnívá, že JE normální a PROTO neotočí kolečkem volume, to je potenciální esesák v Osvětimi.

spitfire

Co by ideolog hédonismu a individualismu, nespatřuji v postavení esesáka ve vyhlazovacím táboře, to pravé ořechové. S tou uniformou se pojí určitá odpovědnost. A jelikož počet krematorií je daný a jejich kapacita taktéž, a jelikož pan Vláček na to nehledí... není vždycky o co stát.

Za to kabinet doktora Caligariho je úplně jinej level. Pochybuji, že někdo jako Pepča by byl ochoten účastnit se experimentu ala Milgram. Tajemný pan M si ze svých "pacientů" učinil to samotné kolečko (volume).

Zobrazit 45 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio