Úvahy a inspirace pro řešení různých situací

E = mc2

25. 3. 2013 21:58
Rubrika: Společnost | Štítky: relativita , handicap , paradox

Fyzikální vzorec pro teorii relativity... Vysvětlována na dvojčatech: jedno se vydalo do vesmíru a druhé zůstalo na Zemi. Návrat z kosmu ukázal, že čas běžel každému jinak...  Nabízí život i jiné příklady E = mc2 ?


Mladá žena s vadou obličeje... Ve školních letech ji obklopovali posměváčci, ale také rytíři, kteří se jí zastávali... Handicap i stejně staří gentlemani jí tak paradoxně dali odvahu být ženou i v dnešní době. Střední škola, taneční... kde zrovna pro ni chodili nejhezčí kluci.

To je tak nespravedlivý...! posteskl si nejednou muž silnější postavy, když vzpomínal na spolužáka, který jedl za dva a nepřibral snad ani deko... Přestože není silný extrémě, rád se směje a o něco starší žena poklid, který z něj sálá, na "babinci" definovala jako náruč...

Já bych rád přibral, ale nedaří se... povzdechl si naopak muž štíhlé postavy. Často slýchal, že je hubený, snad ani nejí... I když je zcela přiměřený konstituci, kterou dostal do vínku. A když jeho kolegyni umíral blízký příbuzný, byl jeden z mála, kdo měl odvahu projevit účast a zároveň se k ní chovat úplně normálně.

Musel jsem přijmout, že než vejdu do dveří, musím sehnout hlavu... s úsměvem zkonstatoval člověk, který se nebál dávat příležitost lidem, jež nejsou podle měřítek tohoto světa zrovna atraktivní...

Takže?... E=mc2 má platnost všude kolem nás...

Zobrazeno 1669×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio