Úvahy a inspirace pro řešení různých situací

Nejdří poznej a pak hledej!

13. 5. 2018 19:16
Rubrika: Žena | Štítky: Vztah sebepoznání protějšek

Média (a nejen ta) nás masírují ze všech stran. Byť s tím nejlepším úmyslem odjakživa slýcháváme, jaký má být kluk - později muž a jaká holka - v budoucnu dospělá žena.

Jenomže... co když se povaha vymyká zažitým vzorcům, přesněji řečeno, představám?

Od muže se očekává, že bude: neohrožený rytíř a ochránce, ba přímo superman, který je pevný, rozhodný, vůdčí, méně citový, především racionální.

U ženy se předpokládá, že bude: mírná, jemná, poddajná až submisivní, která se pokud možno neprojevuje, spíše naslouchá a drží se v pozadí...

Jenže! Co když je realita trochu jiná? Žena spíše energická, vůdčí, racionálnější, dominantní (ale ne semetrika!) schopná ledaccos zařídit a naorganizovat? Muž naopak více citový, trpělivý a vynalézavý, kterému naopak vyhovuje trávit čas s dětmi a je ochoten jít třeba i na tu rodičovskou? Kliďas, který řeší problémy s nadhledem?

Pak i ve výše popsaném případě je podle mého názoru vše v pořádku. Pokud si člověk v sobě pravdivě "rozkecá" jaká je nátura a jaký typ protějšku by mu spíše vyhovoval... sám bude překvapený, jak se zklidní a co či spíše kdo mu do života (hlouběji) vstoupí...

 

Zobrazeno 650×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio