Úvahy a inspirace pro řešení různých situací

Kyvadlový efekt

15. 12. 2020 21:08
Rubrika: Lidstvo | Štítky: život rovnováha

Aneb život si vynutí rovnováhu. 

O kyvadlovém efektu jistě bylo napsáno mnoho. Nemusíme jej hledat v globálních problémech lidstva, ať už historických nebo současných. Stačí se rozhlédnout po svém okolí a příkladů v rodině či zaměstnání nebo zájmové činnosti najdeme jistě víc než dost. 

 

Jste přesvědčení, že Bůh stvořil lékaře a medicínu proto, aby vyřešili problém, se kterým si vaše mysl ani tělo neporadí samo? V lékařských ordinacích se proto objevujete jen když je to nezbytně nutné a nelze jinak? Pak vězte, že se ve vaší blízkosti vynoří někdo, kdo prožívá snad každou bakterii a s každým sebemenším píchnutím běží k doktorovi a obíhá lékárny, aby sobě a svým blízkým nakoupil dostatečné množství vitamínů a doplňků stravy. I když objektivní důvod tady není.

 

Nejraději byste vše vyřešili pokud možno už předevčírem? Počítejte s tím, že nejspíš natrefíte na člověka, který má na všechno dost času a je mu blízký přístup "všechno bude"... "maňana..." .

 

Myslíte někdy či dokonce obvykle takovou rychlostí, že vás druzí považují za rychlejšího bráchu blesku? Ve vaší blízkosti je pravděpodobně totální flegmatik, se kterým nic nehne a často ve vás budí dojem, že neví, jestli svým mozkem hýbnout hned nebo až za chvíli.

 

Jste rozený diplomat a umíte i nepříjemné věci říkat velmi příjemným způsobem? Připravte se na přítomnost bližního, který si s načasováním a vhodnou formou svého sdělení takřka vůbec neláme hlavu a řídí se spíše heslem "co na srdci, to na jazyku". 

 

Konflikty sice nemilujete, ale zároveň zastáváte názor, že problémy jsou tu od toho, aby se řešily? V tom případě počítejte, že se vedle vás dříve či později vynoří někdo, kdo konfrontace z duše nenávidí, problémy zametá pod koberec a tiše doufá, že vyhnijí... 

 

Potrpíte si na společenské postavení? Je pro vás důležité, jakou pozici mají bližní, s nimiž se stýkáte? Volíte více než pečlivě, kdo bude na seznamu hostů na večírku, který ať už z vlastní vůle či na přání někoho jiného organizujete? V tom případě můžete čekat, že se ve vaší blízkosti vynoří osůbka, která si naopak potrpí na spravedlnost, rovné zacházení, a s nějakými nuancemi si až tak hlavu neláme. Můžete od ní očekávat, že pravděpodobně za vámi nakluše se seznamem všech členů týmu a (přátelsky) vám vysvětlí, že do kolektivu patří i další lidé.

 

Projevy kyvadlového efektu nám mohou občas pěkně lézt na nervy, zvláště jestli se ono kyvadlo vychýlí tím či oním směrem příliš prudce. 

 

Přesto je život tady na zemi půvabný a má své kouzlo. 

 

 

 

 

Zobrazeno 722×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio